Podčetrtek, Štajerska

Prijs € 370.000
Object details

Podčetrtek, Štajerska

Prijs € 370.000
Omschrijving

Middeleeuws kasteel nabij kuuroorden

Overig - Podčetrtek Štajerska

Te koop: Kasteel Podčetrtek (oppervlak: 3.942m2), gebouwd in: 1261 met landgoed (2626m2) nabij Podčetrtek. Het kasteel Podčetrtek is een vervallen monument en ligt vlakbij de grens met Kroatië in de regio Savinjska; Provincie: Stajerska; Netto oppervlak kasteel: 3.942m2. Oppervlak landgoed: 2.626m2. Renovatie van het landhuis is nodig.

Het kasteel Podčetrtek is een middeleeuws kasteel gebouwd in 1261. Vanaf 1261 wordt het in de literatuur vermeldt als Castrum Lansperg. De nederzetting Podčetrtek bestaat al sinds 1016. Het kasteel staat op een heuvel boven het oude marktcentrum van de plaats Podčetrtek in de provincie Stajerska. Het kasteel is echt een landmark in de regio en van een afstand lijkt het nog altijd een machtig kasteel. Het kasteel geeft het stadje ook een bepaalde aantrekkingskracht. In de jaren 1479-1490 was het kasteel in handen van het Hongaarse leger. In 1515 is het kasteel verwoest in de boerenopstand. Het kasteel is twee keer grondig gerenoveerd. Eerst in 1874 en in 1974 na een aardbeving . Tegenwoordig ligt het gebouw er helaas erg triest bij. Het is in staat van verval geraakt en de toegang tot het kasteel kan zelfs gevaarlijk zijn … De laatste echte eigenaar van het kasteel was de familie Attems tot aan 1945. De Attems familie hadden het kasteel reeds in 1682 van de staat gekocht. Het kasteel werd na de koop vervolgens grondig verbouwd en ingericht in een barokke stijl. Na 1945 werd het kasteel eigendom van het volk… en volledig geplunderd. Slechts een paar kunstwerken zijn bewaard gebleven en staan nu in het Posavski Museum in de plaats Brežice. Podčetrtek is een kuuroord en wordt omgeven door de oudste en meest bekende kuuroorden in Slovenië. Dit zijn kuuroorden met natuurlijk (warm) bronwater. Bronwater dat overal in het gebied aan de oppervlakte komt. Vooral in de winter is dit een prachtig gezicht, wanneer de opstijgende warme waterdamp uit het landschap de locatie van de bronnen verraden. Vanaf het kasteel heeft u een prachtig uitzicht op de groene heuvelachtige omgeving en het kuuroord Terme Olimia. In 10 minuten rijden bent u in Kroatië. te koop

Kenmerken object: Te koop: Huis met tuin. Gerenoveerd : Huis met tuin. Gerenoveerd in:
 • – Provincie: Štajerska;
 • – Status: Monument;
 • – Elektriciteit: Moet opnieuw aangesloten worden;
 • – Waterleiding: Moet opnieuw worden aangesloten;
 • – Afvoer: Moet opnieuw worden aangesloten;
 • – Centrale verwarming: Nee, stoken op hout;
 • – Internet: Mogelijkheid aanwezig;
 • – Ingericht: Nee;
 • – Bewoonbaar: Nee, alleen na renovatie;
 • – Energieklasse: Niet van toepassing;
 • – Kadaster registratie: Ja;
 • – Overige kenmerken/opmerkingen: Uitkijkend over Podčetrtek / Nabij de grens met Kroatië (Hoofdstad Zagreb en vliegveld op 1 uur en 20 minuten ) / Monumentaal kasteel / Ljubljana airport op 1 uur en 40 minuten / Maribor airport op 1 uur rijden / skiresorts Rogla & Golte op 1,5 uur rijden.